Reguli generale de conduită obligatorii pentru angajaţii Primăriei Comunei Lăzăreni şi pentru vizitatorii care intră în instituție

În vederea prevenirii și reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus (COVID – 19) pe durata stării de alertă vizitatorii și personalul din cadrul aparatului de specialitate al  primarului comunei Lăzăreni au obligaţia să urmeze măsuri de mai jos:

1. Asigurarea triajului epidemiologic constând în controlul temperaturii personalului propriu şi vizitatorilor, la punctele de control-acces în incinte, se va desfășura astfel:

a) pentru angajaţii din cadrul aparatului de specialitate al primarului, controlul temperaturii la accesul în sediu se va face de către persoanele desemnate din cadrul primăriei, la intrarea în sediul instituției, aceştia urmând să refuze accesul în incinta instituţiei angajaţilor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,30

b) pentru vizitatorii din afara instituţiei, măsurarea temperaturii corporale se face de către persoanele desemnate din partea primăriei, la intrarea în sediul instituţiei, aceştia urmând să refuze accesul în incinta instituţiei persoanelor a  căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,30

Angajații care prezintă simptome respiratorii (dificultăţi respiratorii, febră, stare generală alterată etc.) şi/sau febră mai mare de 37,3 C şi/sau stare general alterată, apărute în timpul programului de lucru, vor fi imediat izolaţi de restul colegilor şi trimişi la domiciliu sau la unităţi sanitare, în funcţie de starea persoanei.

Vizitatorii care prezintă simptome respiratorii (dificultăţi respiratorii, febră, stare generală alterată etc.) şi/sau febră mai mare de 37,3 C şi/sau stare general alterată, apărute în timpul programului de lucru, vor fi imediat îndumați spre medicul de familie sau unităţi sanitare, în funcţie de starea persoanei.

2. Poartă măşti de protecţie care să acopere nasul şi gura la locul de muncă și în spații închise.

3. Se menţine distanţa socială de minimum 1,5 metri în toate zonele publice.

4. Se limitează contactul cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distanţă de minimum 1,5 m.

5. Se va întrerupe orice contact între angajator/angajat/alte persoane aflate în incinta instituţiei şi persoana simptomatică.

6. Dezinfectarea obligatorie a mâinilor la intrarea în instituție pentru angajați și vizitatori cu soluția dezinfectantă pus la dispoziție la fiecare intrare intrări principală.

7. Menţinerea igienei respiraţiei: tuse şi/sau strănut (în plica cotului sau în şerveţel de unică folosinţă), rinoree (în şerveţel de unică folosinţă). După utilizare, şerveţelul de unică folosinţă va fi aruncat în recipientul de colectare a deşeurilor şi se va efectua imediat igiena mâinilor.

8. Evitați atingerea feței cu mâinile nespălate/nedezinfectate.

Prezentele regulile vor fi modificate și actualizate ori de câte ori se impune conform prevederilor legale în vigoare.

 

Sari la conținut